2017-08-30 81 浏览
依排好火红既其中一间打卡餐厅一定系依间玫瑰城堡装饰全部都系浪漫既玫瑰花,真系令人感到幸福。今次同男朋友去左食晚餐真系觉得好适合情侣一齐去。首先点左两杯饮品,其中比较特别系一杯叫嫣红梳打,平时玫瑰梳打都觉得平凡,但今次依杯系带微辣既,好惊艳,饮一啖啲辣度就慢慢渗出,店员话就好比爱情,过程可能会有啲辛辣。另外用花花茶壶既胎菊金骏眉红茶就来得清新,饮落好舒服!前菜有低温慢煮法式田螺及赛螃蟹沙律配镇江醋。我就好喜欢后者啦,蛋白沟左丝丝蟹肉,加上醋去吊味,好味。餐汤系甘荀姜汤我感觉佢地料理得好用心,连汤都甘有特色!甘荀味几出,搭配姜味,好醒神!睇落系泡沫质感,但其实饮落有点薯茸既质地。估吾到中间仲有个雪葩间场系山楂味,粉红色又加添左啲fancy感觉。食落酸甜酸甜可以清清口腔,再食主菜。我拣左既主菜系瑰族西班牙海鲜炖饭热热既西班牙饭fushion日本刺身,第一次食!西班牙饭质地就似意大利饭多啲,饭粒硬身啲既,仲沟左啲辣粉同wasabi豆颗粒去调味,辣辣地都几过瘾,刺身我就钟意赤海虾。男朋友拣左煎海鲈鱼煎得几香。配上柚子沙律都几fresh,但鱼肉本身再加多啲调味都可以呢!甜品系芝麻焦糖炖蛋,芝麻味都
依排好火红既其中一间打卡餐厅一定系依间玫瑰城堡

另外用花花茶壶既胎菊金骏眉红茶就来得清新,饮落好舒服!

前菜有低温慢煮法式田螺及赛螃蟹沙律配镇江醋。
我就好喜欢后者啦,蛋白沟左丝丝蟹肉,加上醋去吊味,好味。
餐汤系甘荀姜汤
估吾到中间仲有个雪葩间场
我拣左既主菜系瑰族西班牙海鲜炖饭
男朋友拣左煎海鲈鱼
甜品系芝麻焦糖炖蛋,芝麻味都几浓,但就甜度高左啲,而面头烧左既焦糖部分都几脆!

食晚餐人均就要三百蚊左右,食下法国菜一尝都可以既!重要都系环境够浪漫~