2023-03-20
喺广华医院附近经过咁啱𠮶日唔想扫街,见到有间串烧舖头于是拉埋个friend入黎试下,估唔到都有小惊喜🤓🔎 深烧心甲粉 $58呢个花甲粉个味道好浓郁,花甲两个人share黎讲都好足够,另外仲有好多配料本身已经包埋,例如娃娃菜同埋豆卜呢啲劲入味嘅𩠌,我哋叫咗BB辣已经有少少顶唔住,钟意食辣嘅朋友可以叫劲啲🫢🔎 烧原条大茄子 $46系串烧舖嘅水准,即叫即整,都差唔多15-20分钟先上,佢加咗好多调味料,例如孜然粉黑椒都有,高质唔错👍🏻🔎 嫩嫩牛脷芯 $48佢呢只牛脷唔系厚切𠮶啲,而系食落去偏爽口,钟意食牛舌嘅人,可以试吓,比到你唔同嘅风味😙🔎 烧一口京葱猪颈肉串 $35🔎 流心芝士丸 $28呢个高质推介,特别系钟意食芝士丸嘅朋友,佢烧到出面丸层皮脆脆地少少浓咁样,再搽咗啲蜜糖,配埋入面爆出嚟嘅芝士咁样食落去大满足🙂 忍唔住叫多条😉🔎 烧日式鸡泡鱼干 $48依家越来越多,串烧舖头会有嘅鸡泡鱼干,食落去都拍得住居酒屋𠮶啲水准,送酒倾计一流😛🔎 酸酸甜甜烧菠萝🍍 $25佢呢个菠萝嘅设计上盘都几有特色,佢系沿着菠萝层皮咁样上,佢都系烧到面头有少少浓但系咬落去劲多菠萝汁爆出嚟🍍😋🔎 蓝妹 $22/樽
🔎 深烧心甲粉 $58
🔎 烧日式鸡泡鱼干 $48
🔎 酸酸甜甜烧菠萝🍍 $25
🔎 蓝妹 $22/樽 🍻
🔎 醇滑嘉士伯 $18/罐 🍻
📍 常尝食•深烧堂 (旺角)
旺角花园街1号鸿禧大厦地下2号舖