2024-02-16
<Hong Kong🇭🇰•Mongkok>“咬我唷!生死恋蒸马友”😎最近都约团年饭开年饭,有朋自远方来,紧系食香港嘅地道菜!喺砵兰街揾食,唔一定净系叫鸡,仲有鸡、牛、羊、猪!羊肚菌炖汤牛肚菌炖汤特别清甜,足料仲有鸡脚龙眼肉!脆皮蜜椒金薯牛柳粒Sooo juicy!!蜜汁牛柳粒粒粒香,粒粒嫩!唔好睇小薯仔粒啊,薯仔粒金黄焦脆,甜香不得!生死恋蒸马友这个名字真可爱🤣蒸鱼真系要趁热食,马友新鲜,蒸得刚刚好,鱼肉香滑不得!生马友+死马友(咸鱼)配搭,简单嘅葱油上面,捞饭又食多一碗啦!铁板烧脆皮咸猪手大排档必食嘅铁板烧猪手!够晒镬气!猪手香脆咸香送啤酒一流啊!仲有嫩姜食多两嚿肉都可以解腻唷芥菜咸排骨煲下火啊!芥菜排骨煲识食嘅都知道正!芥菜排骨煮得软腍腍入味,咸咸甘甘,火气重啱晒!嚟紧去砵兰街又有一个着脚地啦😋砵兰街小厨📍砵兰街163号地下#砵兰街美食 #旺角美食#砵兰街
“咬我唷!生死恋蒸马友”
羊肚菌炖汤
牛肚菌炖汤特别清甜,足料仲有鸡脚龙眼肉!
脆皮蜜椒金薯牛柳粒
生死恋蒸马友