2024-09-23
今日去旺角行街,当然要去最多好嘢食嘅白布街揾食啦,我哋见到有一间特色日本居酒屋好吸引,由于时间尚早,好彩仲有位😅 餐牌好多选择,真系花多眼乱,见到有个二人套餐好抵食,一于抓紧夏天嘅尾巴,试试佢😋冰点夏日二人前 $468先付两点盛:明太子薯仔沙律配牛蒡,薯仔软绵绵,明太子酱香浓,牛蒡嘅脆口感真系加分,食完好开胃!时令日本真蚝日本真蚝劲creamy,好肥美得嚟仲好新鲜,真系好想再叫多几只!😍四色刺身拼盘 / 池鱼刺身一条我哋拣咗池鱼刺身,原条上好吸睛,好新鲜,肉质嫩滑,简直系口感嘅享受,厨师预备咗香葱柚子醋比我哋点嚟食,好夹好好味,比起平时配豉油wasabi更能食到鱼嘅鲜味😋厨师精选烧物拼盘 / 马友一夜干我哋拣咗厨师精选烧物拼盘,好丰富,有粟米,虾,翠肉瓜,鸡肉,牛肉,最特别系月见免治鸡肉棒,烧物烧得刚刚好,肉质鲜嫩,真系一串接一串咁食,月见免治鸡肉棒点蛋汁嚟食,超嫩滑又有口感😍泡菜鸭肉冷稻庭鸭肉嫩滑,泡菜嘅酸辣味道啱啱好,配上冷稻庭乌冬,清爽又开胃,真系好味到爆!甜品蕨饼&和果子蕨饼配吉士和果子,口感软滑,甜而不腻,完美结尾!整体嚟讲,呢间餐厅真系值得一试,无论系食材定系味道,都令我好
冰点夏日二人前 $468
时令日本真蚝
四色刺身拼盘 / 池鱼刺身一条
厨师精选烧物拼盘 / 马友一夜干
泡菜鸭肉冷稻庭
甜品
蕨饼&和果子
蕨饼配吉士和果子,口感软滑,甜而不腻,完美结尾!整体嚟讲,呢间餐厅真系值得一试,无论系食材定系味道,都令我好满意!下次一定要再嚟!
评分:最高为5分
@kola_pr
月炉.端烧
旺角白布街2-24号艺兴大厦地下9号舖
📍旺角港铁站E2出口7分钟路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #日本菜 #居酒屋 #刺身 #寿司 #yummy #MongKok #MK #旺角 #香港美食 #飞机直送 #hkfood #香港必食 #超好味 #两草 #白布街 #抵食 #TsukiRobatayaki #月炉端烧