2023-03-01
📍#韩川 (旺角)旺角通菜街27号地下♡人均消费: $552 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今次又俾我发掘到位于通菜街嘅韩国特色小店,餐厅门口用咗霓虹灯牌,非常抢眼。且餐厅员工服务不错,价位唔高非常亲民,非常适合同朋友嚟食🤪❣️#韩川菜包五花腩💰 $128大爱+好推荐!🔥🔥呢份五花腩简直系必点,配有二款酱汁:芥末、烧肉汁,另外亦有两款配料:蒜蓉、洋葱💕 仲附有生菜🥬exactly就系韩式烧肉既食法💕而且只有铁板下亦有小蜡烛保持五花肉嘅温度,非常贴心。五花腩我哋配左#韩式秘制魔鬼辣酱 #疯狂辣😆 自问平时都算食得几辣🤪 呢个疯狂辣好惹味,又有少许后劲,我同朋友都觉得辣度刚好,未去到要疯狂饮嘢𠮶种😆 ❣#真露焗蚬💰 $118牛油味突出,蚬肉干净冇沙🫶🏻 配有韩国粉丝,口感弹牙烟韧~ 亦都非常入味。❣️#烧韩国生蚝 (标准size )💰$58生蚝颇肥美,外型饱满,配上原味蒜蓉,唔会抢咗生蚝嘅鲜甜味👍🏻❣#温泉蛋带子芝士焗乌冬💰 $98芝士汤味道偏淡~ 乌冬弹牙,配有两粒大大粒嘅带子。❣️#韩国米酒💰 $100米酒都算系我最钟意饮嘅酒之一😆 餐厅选用韩式壶+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就拣
📍#韩川 (旺角)
旺角通菜街27号地下
♡人均消费: $552 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#韩川菜包五花腩💰 $128
❣#真露焗蚬💰 $118
❣️#烧韩国生蚝 (标准size )💰$58
❣#温泉蛋带子芝士焗乌冬💰 $98
芝士汤味道偏淡~ 乌冬弹牙,配有两粒大大粒嘅带子。
❣️#韩国米酒💰 $100
米酒都算系我最钟意饮嘅酒之一😆 餐厅选用韩式壶+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就拣咗提子味嘅米酒,甜甜地,好容易入口,配五花肉食一流💕
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺