2024-09-26
前排夜晚我去咗旺角试吓间超人气嘅咖啡店,环境几舒服,食物质素真系好高,价钱都算合理,系一个同朋友倾吓计,或者一个人静静叹吓咖啡嘅好地方。☺️**虎虾青酱扁意粉**一大碟扁意粉,上面铺满咗大大只嘅虎虾,鲜红色,睇见都流口水。青酱嘅颜色够翠绿,闻落去有阵浓郁嘅罗勒香,唔会太呛鼻,啱啱好。食落去,虎虾爽口弹牙,肉质鲜甜。青酱够浓稠,挂住扁意粉度度,咸淡适中,唔会太腻。🦐**慢煮鸡胸配香草汁烩梨意大利饭**慢煮鸡胸系咩口感?嫩滑入口即溶!完全唔会鞋口,鸡胸肉嘅鲜味完全保留住,仲带有少少香草嘅清香。香草汁够creamy,但唔会太厚重,同鸡胸肉同意大利饭完美融合。意大利饭煮得啱啱好,米心带啲口感,唔会太淋,粒粒分明,吸晒啲香草汁,味道一流!而烩梨嘅甜味中和咗鸡肉嘅鲜味,口感软糯,同意大利饭嘅口感形成对比,层次丰富,食落去有种意想不到嘅满足感,真系估佢唔到!😮**紫薯拿铁****菠萝特饮**紫薯拿铁颜色靓到不得了,粉紫色非常梦幻,上面仲有层幼细嘅奶泡,拉花几靓仔。饮落去,紫薯味够浓郁,唔会太甜,奶味同咖啡味亦都平衡得好好,啱晒我呢啲钟意饮咖啡但又怕太苦嘅人。🍠菠萝特饮就比较简单,但胜在够清爽解渴。菠萝
**虎虾青酱扁意粉**
**慢煮鸡胸配香草汁烩梨意大利饭**
**紫薯拿铁**
**菠萝特饮**
紫薯拿铁颜色靓到不得了,粉紫色非常梦幻,上面仲有层幼细嘅奶泡,拉花几靓仔。饮落去,紫薯味够浓郁,唔会太甜,奶味同咖啡味亦都平衡得好好,啱晒我呢啲钟意饮咖啡但又怕太苦嘅人。🍠菠萝特饮就比较简单,但胜在够清爽解渴。菠萝味够突出,酸酸甜甜,冰镇过后,饮落去特别舒服,系一个消暑嘅好选择。🍍
Pause It (旺角)
旺角奶路臣街17号THE FOREST地下G11号舖
#pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk