2020-10-18
冇得去韩国 应该唔系得我一个挂住韩国嘢食挂哈哈?其实系香港都有好多唔同韩国餐厅选择止下瘾今次就去咗一间旺角女人街楼上铺 一入去觉得装修好韩式古典风 楼上铺嘅关系地方都比较阔落 坐得好舒服任食炸鸡🍗一次过可以试晒五只味有姜葱味 甜辣味 芝士味 蜜糖味 秘制酱油味 超级满足同抵食炸鸡嘅炸粉唔会太厚 亦都唔算多骨咬落口都系啖啖肉嘅个人最钟意食蜜糖味 甜甜地同脆皮嘅炸鸡外层好夹 唔会好漏之余仲好惹味添韩式拉丝芝士鸡有冇人觉得拉丝呢个动作好治愈~佢嘅芝士份量好足 啲鸡有调过味但唔会有炸粉包住 可以轻易被芝士包住 不过记得趁热食 芝士冷却硬左就难啲包喇拉丝芝士紫菜卷蛋呢个味道有惊喜 茄汁配蜜糖芥末酱系完美组合 蛋卷个厚度岩岩好 又唔会过老 里面仲包住好多紫菜同芝士 咸咸地好夹韩式寿司呢个有少少似港式化咗嘅寿司 馅料丰富虽然冇韩式火腿 腌黄萝卜同牛蒡 仲会配埋豉油同埋wasabi
冇得去韩国 应该唔系得我一个挂住韩国嘢食挂哈哈?
其实系香港都有好多唔同韩国餐厅选择止下瘾
任食炸鸡🍗