🤍💛💙任食海鲜补充蛋白质🦞今次仲唔增肌减脂?🤭之前无意中见到旺角有间海鲜火锅放题,几经辛苦终于揾到原来系依间!即刻打电话去订枱🤣依间火锅放题确实比一般放题价格高啲,不过绝对值得!因为啲海鲜真系好新鲜🤤有啲仲郁紧㗎!❣️2.5小时 海鲜火锅放题❣️ $398/ppl 唔同入座时间会有收费,可以睇返尾图新餐牌✨依个价钱包鸡煲、炖汤、刺身、海鲜盒、汤底、火锅配料,岀餐都唔使等好耐🤣两个半钟系咁食,真系好饱饱🥰💛芝士鸡煲💛落单嘅时候讲咗想要双倍芝士🤣作为芝士控嘅我又点会错过双倍芝味㖞!第一啖系献俾芝士嘅,奶香嘅味道令人无法抗拒🧀鸡块同芝士缠绵不绝,🐥又香又滑 唔食多煲真系对唔住自己🤤🧡特式炖汤🧡炖汤唔系次次一样㗎,不过主打真材实料,系饮得岀嘅🤭依个系灵芝黑豆炖椰枣鸡脚汤,饮到清甜嘅味道,啱啱食完鸡煲再饮返啖汤,味蕾瞬间refresh!🤍时令刺身🤍是日军舰有三文鱼籽、吞拿鱼蓉、海胆,新鲜好味,唔沾豉油仲食到原汁原味嘅感觉!🍣💙超级海鲜盒💙全部都好新鲜,海鲜盒入面除咗龙虾都可以疯狂追加😳龙虾爽弹滑嫩,另外海蟹爆膏好澎湃🤤鲍鱼仲郁紧添!❤️特色汤底❤️汤底有辣有唔辣,今次拣咗蕃茄鱼头汤🍅味道酸甜开胃,唔怕太
🤍💛💙

炖汤

🤍时令刺身🤍

刺身

💙超级海鲜盒💙

海蟹爆膏好澎湃🤤鲍鱼仲郁紧添!
超级海鲜盒

❤️特色汤底❤️

汤底有辣有唔辣,今次拣咗蕃茄鱼头汤🍅味道酸甜开胃,唔怕太重口味盖过海鲜鲜甜🍲
汤底

💜火锅配料💜

选择非常多,今次主打食海鲜🤭所以疯狂追加咗好多次,另外都嗌咗啲平时少食嘅火锅配料try try😛

原只游水鲍鱼-新鲜嘅鲍鱼,口感爽嫩弹牙
原只游水鲍鱼

台湾白鳝皇-口感鲜美,鱼肉香味扑鼻
台湾白鳝皇

本地海蟹-爆膏海蟹,味道鲜甜
本地海蟹

新鲜鱼鳔-剪开后再渌,口感滑溜带烟韧
新鲜鱼鳔

安格斯肥牛-粉嫩肉质、肉味香浓
安格斯肥牛

牛骨髓-味道浓郁油香、口感滑嫩易入口
牛骨髓

牛柏叶-新鲜爽脆,食上瘾
牛柏叶

爽脆猪天梯-其实就系猪口腔上颚,口感爽脆弹牙
爽脆猪天梯

鲜炸紫菜响铃-浸汤后巨型响铃口感松脆中带松软
鲜炸紫菜响铃

豆腐包-吸汤汁一流,涨卜卜咬落去仲爆汁

豆腐包

依间海鲜火锅放题整体质素真系好高,海鲜新鲜大份又抵食🤭食到好饱饱,性价比真系超高🤤饮品方面加20蚊就可以任饮,有兴趣可以加埋呀!BTW记得save post,方便向店员查询海鲜放题啦❣️

📍阿爷八鲜锅

📍旺角登打士街43H号登打士广场3楼