2021-04-24
素闻旺角楼上cafe越开越多 系openrice拣左好一阵先拣定茶聊!一入门口会有一条走廊有位比你坐系到等😉亦会有一个专门影相打卡位 啱晒靓女去打卡😍座位分为窗边高凳同正常矮凳 坐窗边就会睇到街景更有feel 不过我地都系拣左正常位🤏🏻🌮原只龙虾包配薯条💰178本身以为就系一长条法包夹住龙虾 但系原来得两细旧面包上面摆左D龙虾😰话系原只其实都唔系 D龙虾肉虽然够味但系份量绝对唔多😓而且面包用嘅系偏甜、软嘅包 虽然个人平时好钟意可以软淋淋拉丝嘅面包 但系一致觉得同龙虾唔衬🤧希望可以转用法包之类比较有韧劲同冇咁甜的!薯条就盐味啱啱好 入面薯条够蓉状 会忍唔住不断食🤣不过比较热气 食完第二日就喉咙肿左🥗藜麦大虾牛油果沙律配百香果汁💰108牛油果唔系一粒粒切好而系切成一片片而且偏泥状 有D仲痴住左装百香果汁嘅罐入面🥶不过有柚子、车厘茄、火箭菜同玻璃虾 够晒清爽🤤玻璃虾好弹口好正 百香果汁都好融合🤏🏻🥛紫薯鲜奶(热)💰42全场最好应该系紫薯鲜奶🤣虽然本身想饮脏脏系列 但系全部都系沙冰冇热饮🥶但系紫薯鲜奶味道甜又唔会漏 而且够晒大杯 拉花都好靓👍🏻旺角咁多楼上cafe 以cp值来睇个人会推荐其他c
🌮原只龙虾包配薯条
💰178
🥗藜麦大虾牛油果沙律配百香果汁
💰108
🥛紫薯鲜奶(热)
💰42
旺角咁多楼上cafe 以cp值来睇个人会推荐其他cafe多D 可能来茶聊试下佢另外嘅意粉类会好D 不过龙虾包就真系名过其实🥸
*warm reminder*茶聊系出去嗌野食同埋单先架 而且只系收现金 八达通或者alipay 大家记住啦🧡