餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

🌟 明星经常到访嘅精致手工菜式今次朋友叫我去港岛食晚餐,本来要过海都唔想理佢,但系佢话今次依间小店植得一试,谂住陪吓佢嘅心态就去试吓。坐低冇几耐竟然见到詹瑞文,即刻知道一定冇嚟错。带子他他透明玻璃小瓶入面有半透明嘅带子他他,配搭墨鱼汁脆片,酸酸地更加带出带子嘅鲜甜。巴马火腿·水牛芝士·蜜瓜摆盘睇落去真系好似圣诞花圈一样,咸香嘅火腿、芝香嘅芝士配搭鲜甜嘅蜜瓜,三重嘅层次和味道真系好开胃。蕃茄杂菜汤浓厚嘅蕃茄味,酸中带甜。紫薯杂菜意大利饭第一次见紫色嘅意大利饭,原来系紫薯口味,饭粒烟烟韧韧咁,配搭香甜嘅紫薯其实都好夹。鲜茄红酒烩牛尾牛尾煮到入哂味,口感软腍。有趣嘅系呢款菜式配搭印度薄饼,吸收晒红酒汁都好过瘾。法式焦糖炖蛋面头烤到焦糖般嘅香脆,食落口感幼滑又有蛋香。The Ground Kitchen (西环)西环西营盘水街47号地舖
🌟 明星经常到访嘅精致手工菜式

带子他他

巴马火腿·水牛芝士·蜜瓜

蕃茄杂菜汤
浓厚嘅蕃茄味,酸中带甜。

紫薯杂菜意大利饭

鲜茄红酒烩牛尾

法式焦糖炖蛋
面头烤到焦糖般嘅香脆,食落口感幼滑又有蛋香。

The Ground Kitchen (西环)
西环西营盘水街47号地舖