2017-09-30 276 浏览
上个星期一去咗香港仔一间定食,刺身,日式火锅嘅餐厅食午餐。最初以为好贵,原来系一啲都唔贵而且都0k㖞。餐厅地方都好大,坐落二楼平台,所以有阳光射入,非常光猛,座位大多数系卡位,几舒服,座位好似望吾尽咁,但系好奇怪唔系太多人,可能香港仔太多食肆,所以呢度好容易揾位。午市有定食套餐,价钱由$4x 至 $8x 不等,亦可散叫。因为当天唔系太肚饿,所以只系散叫咗个汤乌冬医下个肚。腐皮鸭胸䐁骨赞岐乌冬 ($33-) 😱抵👍以为价钱咁平会好细碗,原来系意料之外哋OK大碗,而且仲有一小碟酸酸辣辣嘅伴菜添!汤底可以选择木鱼昆布汤,特浓猪骨汤或日式地狱辣汤,我则选了猪骨汤底。乌冬份量亦吾算少,D𩠌除咗有腐皮,鸭胸和豚肉外,还有半只鸡蛋,鱼板和紫菜。汤,乌冬同𩠌嘅味道不过不失,但好欣赏𠮶半只鸡蛋。只蛋是煮熟咗先切半,蛋白同蛋黄就好似温泉蛋嘅质地,有些少流心,有D似上海薰蛋,几好味!$33- 食到一个午餐,又吾使等位,坐得又舒服,认真吾错!

腐皮鸭胸䐁骨赞岐乌冬 ($33-) 😱抵👍

$33- 食到一个午餐,又吾使等位,坐得又舒服,认真吾错!
2017-09-25