2023-11-07
【炳记茶档】,因为陈奕迅经常黎而我认识的。🕰️炳记的营业时间通常是07:00~15:30(周二到周日,*周一休息,五好撞门钉XD (不过我自己去zor 3 次先成功吃到) 推荐:1️⃣炳记的冻奶茶被CNN评选为“四大奶茶王之一”。唔怪得知陈奕迅成日过嚟饮奶茶啦~落单果阵,老板中会问你「洗五洗少糖」,我自己觉得好好饮,入口丝滑,唔会奶味太重或者茶底太浓,讲真20蚊左右一杯,仲有呢个质素,响香港已经非常抵饮!2️⃣烤多士烤好嘅多士淋上炼乳,简直酥脆,配埋冻奶茶,将炼乳嘅甜度大大降低。3️⃣鸡翅:个鸡翼系非常之入味😏 ⚠️: 大家要留意番始终系茶记,所以个环境就唔会话系好Grand,同埋我哋食紧嘅时候都会有好多雀仔喺周围,有啲雀仔直程会停响你张櫈隔离,怕雀仔嘅人士就要自己考虑一下啦。
推荐:
2️⃣烤多士