2023-05-17 188 浏览
行过山林道见到呢间充满design感又modern嘅餐厅好似几吸引就入去望一望,睇一睇发现原来系一间马来西亚餐厅.星洲海南鸡饭餐海南鸡饭套餐配上鸡油饭,清鸡汤及菜心相当丰富!海南鸡去晒过,入口啖啖肉完全系我呢d懒人必食.海南鸡肉质滑嫩而且鸡皮薄而不腻,旁边另配黑酱油,蒜蓉及辣椒带出唔同风味.鸡油饭带住一阵香茅及鸡油香,饭粒入口唔会过油腻.加东喇沙米线喇沙汤底好浓郁,椰香味浓而且带阵阵喇沙嘅辛香.米线吸汤力强,入口充满浓厚喇沙香.再配搭豆卜,鸡蛋,大虾,鸡肉及芽菜,份量丰富.咖央南洋包充满阵阵斑兰及椰香嘅咖央面包烘得香脆得黎又唔会好干.中间咖央酱又唔会过甜腻.马拉盏芽菜爽脆又充满水份嘅芽菜加上充满虾鲜香气嘅马拉盏香辣惹味.

星洲海南鸡饭餐

咖央南洋包
咖央南洋包

马拉盏芽菜
爽脆又充满水份嘅芽菜加上充满虾鲜香气嘅马拉盏香辣惹味.
  • 加东喇沙米线
  • 咖央南洋包