2021-05-10
好耐无食星巴克既蛋糕,而家多左好多款式!见到呢两款造型精致既芒果流心乳酪蛋糕同抹茶朱古力蛋糕好吸引,马上买黎下午茶试试!芒果流心乳酪蛋糕 $45卖相就差d,因为上面d忌廉已经溶溶地,但系我明明放左系雪柜。一切开,真系有芒果流心馅料,仲要系有双层,味道好好味,唔知点解有d似蛋黄味!外层系香滑的淡忌廉乳酪慕斯,口感轻盈!海棉蛋糕话有柠檬味同加入左乳酪制作,不过唔太食得出,可能因为份量唔多。再以雏菊形状既朱古力作点缀,好可爱。味道几有层次,唔错唔错。抹茶朱古力蛋糕 $43抹茶朱古力蛋糕以黑森林蛋糕为蛋糕底层,加上香浓滑溜既抹茶忌廉同抹茶jelly面皮,抹茶味道好突出,我钟意!话中间加入左软心朱古力,不过唔多觉。又话顶层上有覆盆子脆粒同朱古力牌,覆盆子脆粒又唔多觉。不过抹茶味道真系无错!呢个价钱有呢个分量同层次感都算唔错啦。平时呢个价钱既高档蛋糕比呢两个细d。
芒果流心乳酪蛋糕 $45
抹茶朱古力蛋糕 $43