2010-09-13 84 浏览
虽然今日系一个好好天的星期一, 但我的饭脚admin妹妹唔闲食lunch, 得我一个唔知出去食什么. 想想, 都系去楼下的Little Mermaid 买包包食买了2款: 吞拿鱼法国面包 (HKD19) 加东瀛玉子咖哩面包 (HK16)<<评语>>注: 始终唔系夹岩新鲜出炉, 所以面包一定无热辣辣咁好味吞拿鱼法国面包: 面包外皮已硬了点, 不过入面都尚算烟韧, 吞拿鱼酱份量OK, 味道偏淡, 有别其他店那些捞了沙律酱的味道, 唔会那么假东瀛玉子咖哩面包: 虽然已冻了, 但外皮很脆亦都算薄, 咬了一啖就食到入面既日本咖哩料, 好香好好味, 咬多两啖, 就见到只蛋蛋; 咬开佢, 就见到蛋黄开始流出来, 配上咖哩, 味道好MATCH都系果句, 如果能够新鲜出炉, 一定更加更加好食

<<评语>>
注: 始终唔系夹岩新鲜出炉, 所以面包一定无热辣辣咁好味

都系果句, 如果能够新鲜出炉, 一定更加更加好食

东瀛玉子咖哩面包内的蛋蛋
2010-09-13