铜锣湾vivere嘅环境真系几舒服。餐厅有大玻璃,食饭嘅时候可以望到维港嘅靓景,星期日过嚟chill吓,真系一流。我哋首先叫咗柚子汁牛肉他他做前菜,牛肉他他配上柚子汁,味道出乎意料咁夹,仲有脆卜卜嘅薄脆片,一齐食口感好丰富。之后我哋试咗24个月熟成巴马火腿配流心水牛芝士,𠮶个Burrata芝士真系好滑,好香浓,完全系芝士迷嘅福音。炸软壳蟹真系外脆内软,肉质嫩滑,好香嘅蟹味。串烧方面我哋叫咗几款,包括牛舌心、免治鸡软骨串配日本蛋、烧鳝同翠玉瓜。呢几样串烧真系冇得输,外脆内软,火喉掌握得啱啱好,特别系牛舌心同翠玉瓜,咬落去仲系Juicy,免治鸡软骨串配埋日本蛋都系非常香浓,味道好丰富。主菜我哋叫咗虎虾冬阴功扁意粉,虎虾大大只,肉质弹牙,冬阴功嘅汤底酸辣得嚟好惹味,同意粉一齐食,真系停唔到口。最后叫咗一杯冻Latte同冻Cappuccino,咖啡嘅质素唔输蚀,整体嚟讲,呢度真系一个值得推介嘅chill食西餐嘅好地方。