2008-05-18 17 浏览
因为未食早餐既关系,今次我食左好大碗面呀。每个人都系叫左一个套餐,朋友系食手打乌冬+鱼生饭,而我就系食煎鹅肝+蕃茄杂菜汤面。可能系街坊生意啦,真系大件夹抵食。听讲以前系真系有好多日本食客架,不过而家反而系香港人黎食多,所以好多野食都港式化。前菜系车厘茄,ok啦,无咩特别但都新鲜。朋友既手打鸟冬做得唔错,够弹牙。我个牛鹅肝煎左好耐呀,所以出黎煎到两面都有少少脓,好甘香。个三文鱼生饭既份量少少地,朋友都可以全部食晒架,我始终系三文鱼子既忠实粉丝所以吸引唔到我啦。因为天气都少少热,所以好想食好多蕃茄,呢碗汤面大到呢,汤汁充满左蕃茄味,引唔住都要饮左几啖,碗汤胜左菜多。

• 煎鹅肝
  • 蕃茄杂菜汤面