2024-05-05 336 浏览
预早庆祝母亲节,人均消费600,成餐饭食到一肚气。散叫佐前菜、主食、同2日前预定佐片皮鸭。前段上餐都算快,未够30分钟上晒5样菜。可能系人多乱啦,个茶壶同全场得我地系普遍茶楼圆壶,其他人都系方方地既壶,本来我都唔觉的,系后来发生事我先觉得怪。前菜同主食同时出现,不过都小事,平均系ok好食的,卖相算打卡able。除佐个茶同水,其他台都有人不时加下水,但我地连续叫佐几次d侍应都系直行直过。由坐底到食完上佐既菜大约40几分钟都食晒,然后好快收晒碟,只净返个片皮鸭。等极都冇人理加水同上片皮鸭,连续有几个侍应行来同我地讲系咪只差一个甜品,同一个讲完仲差个片皮鸭,另外一个行来又问要唔要上甜品。到我已经同第3个侍应讲仲差个片皮鸭,先有个人来话个鸭要焗45分钟,话佢地d鸭同出面有几唔同,好似觉得我地就系要耐心慢慢等,我食过好多间1-3星中菜,都冇一间咁口响咁系我面前讲佢既食物够特别到我可以等overtime系我地既问题要催野食,果阵已经坐低佐成个钟。而加水,到呢一刻都仍然冇人做。 过多一阵先有个人来话仲有7分钟未焗好,结果只鸭又等多30分钟先正式出现。水到上埋鸭都冇人加水。后来正式揾个部长投诉。消失了
预早庆祝母亲节,人均消费600,成餐饭食到一肚气。

散叫佐前菜、主食、同2日前预定佐片皮鸭。

后来正式揾个部长投诉。消失了的水终于出现,连续5-10个侍应围住系到加水加茶。咁即系点,好声好气冇人理,要搞到面佐佐先识做野。

最有趣的是,全场唯一一台漏单就系我地,冇人加水又系我地,我唔知系咪比人差别对待。我净系知道呢间系我食过服务最差既一间餐厅,茶记都未差到呢个地步。

当然因为投诉到出面,个部长来晒say晒sorry又送呢送路,但我觉得要去到呢个地步先出来做野,成件事已经错晒,我带住老人家食饭系想佢普普通通正常发挥。而唔系要搞到发脾气。

衰到呢个地步,呢间绝对冇下次。

2024-05-05
庆祝纪念