牛魔王今次又去大坑揾食, 之前有去过大坑的Warren食晚餐, 整体觉得好满意, 爬文得知原来Warren有间姊妹店...仲要系Steak House😍记得上次喺Warren的星级服务, 今次喺Bovini同样享受到, 讲真!! 真系唔会有几多地方可以有咁嘅水准Dinner Set分3个levels - Joyful, Deluxe & Premium...分别在配Risotto / 配Steak, 又或者两者都要晒Deluxe Dinner Set 我地一开始已表明心迹要食Steak...所以就拣选了 “Deluxe” Garlic Bread蒜蓉包唔系hea用蒜蓉牛油填满个包就算, 而系填满一粒粒新鲜蒜蓉碎, 香味十足面包用上软身的面包, 外层烘得酥脆Starter - Classic Ceaser Salad 卖相劲靓, Ceaser Salad摆放得好似盆栽般, 再用整块绿油油的罗马生菜吸晴, 够醒神生菜超新鲜爽脆, 混合著蕃茄粒、烟肉粒、芝士碎、面包粒Starter - Home-Made Crab Cake w/ Tartar Sauce蟹饼外层煎得脆脆, 蟹味浓郁, 切开

Deluxe Dinner Set

Garlic Bread

面包用上软身的面包, 外层烘得酥脆
Garlic Bread

生菜超新鲜爽脆, 混合著蕃茄粒、烟肉粒、芝士碎、面包粒
Classic Ceaser Salad

蟹饼外层煎得脆脆, 蟹味浓郁, 切开后清楚见到一丝丝蟹肉, 蘸上他他酱, 酸酸地令味道冇咁单调

Soup - Wild Mushroom
朋友的蘑菇汤, 偷饮了几啖 - 蘑菇的份量好足, 好稠身, 每一啖都食到蘑菇细粒
Soup - Wild Mushroom

Soup - Lobster Bosque
又系龙虾汤, 我超爱龙虾汤, 还记得上次Warren的龙虾汤内嫩滑的龙虾肉, 已经觉得好正!
点知今次呢个简直系不得了(绝无夸大!!)
Soup - Lobster Bosque

龙虾汤煲足6个钟, 既足料又大碗, 上抬时会加入白兰地, 以作提升龙虾的鲜味
Soup - Lobster Bosque

Main Course - +$100 USDA Prime Grade New York Strip Loin 14oz (Medium)
终于等到Main Course喇!

14oz的Strip Loin呀!!! 好满足
卖相同样好有心思, 用薄脆整了一只牛的形状出来, 既可装饰亦可食用

Medium的牛扒外层带有微微的焦香, 切开后内层是粉嫩的色泽, 连带肉汁随随留出, 牛肉味够香够浓

Side Dish - Onion Ring
我几钟意Onion Ring外层的炸粉 (系咪有啲变态!) 炸粉咸咸地, 唔系炸到超脆, 口感好似食紧面包, 炸完的洋葱圈仍然有爽脆的口感
Onion Ring

Dessert +$100 Molten Chocolate w/ Home-Made Valilla Ice Cream

4.5吋的心太软, 直程可以当生日蛋糕呀! 配上大大球自家制呍呢嗱雪糕

切开心太软...朱古力浆缓缓流出(每次食心太软最期待就系呢一幕), 配合埋雪糕, 一冷一热😋

Classic Ceaser Salad
Onion Ring