2022-10-27
餐厅好近地铁站,一出只须行几分钟就到餐厅。餐厅灯火通明,座位舒适,整体都系干净卫生。因为星马泰嘅菜式都有,所以餐牌选择颇多,睇到眼花撩乱。难为左选择困难嘅我。泰国柚子虾沙律 ,份量十足,我地俩足够分享到2小碗。 大虾无咩鲜味,不过柚子味甜多汁,少少苦涩味都无,就算系当开胃菜定餐后水果都好fresh,好美味。泰式炸虾饼,原本只以为系四小件,点知上枱见到有八小件,就知每件嘅size有几大件啦。 热辣辣上枱,炸到虾肉脆卜卜,唔会滴哂油,而且弹牙,唔错。软壳蟹星洲喇沙,非常出色,材料丰富,有鱼旦鱼片,豆卜,特别赞下豆卜厚身吸汁,好味。虽然软壳蟹偏细只,但炸得香脆可口。而喇沙魅力在于汤底,汤底偏黄,但唔会太辣,反而带点甜,仲有咖哩香同浓浓椰香味,非常喜欢。面线吸左好多汤,质地偏稔,所以唔好挂住讲野唔食嘢,要食快啲先得啦。餐厅价钱亲民,仲唔使加一,侍应主动加水,可以之后再安哥
餐厅灯火通明,座位舒适,整体都系干净卫生。
虽然软壳蟹偏细只,但炸得香脆可口。
餐厅价钱亲民,仲唔使加一,侍应主动加水,可以之后再安哥