2024-02-16
✨春宵一刻值千金✨想享受美食,大家就当然要去打边炉🍲今次就推介呢一间湾仔嘅✨春宵✨火锅店。✨车厘茄薯仔龙虾汤✨汤底方面,健康之选又美味嘅一定系呢个车厘茄薯仔龙虾汤,车厘茄酸酸地好好味,薯仔煮得都好淋,加咗龙虾之后更加鲜味无穷。车厘茄薯仔龙虾汤,真系一啲都唔普通👍🏼!由头到尾,由入口到肚,每一啖都系咁滋味浓郁,几乎可以话系完美嘅汤品。🎉汤底嘅车厘茄酸酸甜甜,好似夏天嘅风一样清新,而且个个都系精心拣选嘅,新鲜得滞!加埋啲薯仔,又腍又绵,入面仲有啲香草味道🌿,令到成碗汤嘅层次更加丰富。真系食到一啲心情都好咗,因为食物本身自带光芒💫,连龙虾都系好鲜嫩,啖啖肉,令个人流晒口水😋。而且佢哋仲会喺汤里头加入啲粒粒蕃茄,咬落嘅时候爆汁,爽呀💥!全部材料都系精挑细选嘅,煮嘅时候仲会小心翼翼咁熬煮,确保晒每一啖汤都能够带俾你最熟悉又窝心嘅味道。无论系打边炉定系晚餐嘅头盅,车厘茄薯仔龙虾汤都系一个好好嘅选择❤️。你✨水鱿鱼✨水鱿鱼晶莹通透,仲要好弹牙!食落烟烟韧韧,好正!✨爆膏濑尿虾✨非常之邪恶嘅爆膏濑尿虾好好食,估唔到啲虾肉劲鲜甜!✨济州猪腩肉✨最钟意食肥猪肉嘅,我就叫咗呢个济州猪腩肉,望到满满嘅肥膏,真系
水鱿鱼晶莹通透,仲要好弹牙!食落烟烟韧韧,好正!
非常之邪恶嘅爆膏濑尿虾好好食,估唔到啲虾肉劲鲜甜!
最钟意食肥猪肉嘅,我就叫咗呢个济州猪腩肉,望到满满嘅肥膏,真系好邪恶!
另一款拣咗个瘦少少嘅猪梅肉,食落肉质好软腍。