2024-02-11 3835 浏览
虽然去过日本旅行唔少次 不过都冇去过KOMEDA's食嘢🤔 成日行过对佢昭和风嘅装修都好有印象 嚟到香港 单纯讲装修真系好似日本嘅KOMEDA's成间搬咗嚟咁 尤其系门口𠮶个食品sample display柜 真系有风味☕同日本一样有特式早餐「朝コメ ASAKOME」 嗌一杯饮品就附送多士套餐🌞 听落好抵 完全捕捉到我师奶仔嘅心 当然啦 冷静落嚟 单叫一杯咖啡其实三十几蚊起跳 就系一个正常嘅早餐价钱啦🤣KOMEDA咖啡 $39自问对咖啡唔算好有追求 饮落就系好舒服嘅日式咖啡味道 同街上面嘅大品牌比味道偏向柔和 可以拣跟奶或者转豆乳 几贴心👍🏻 单计饮品要$39系偏贵 不过有Wi-fi而且坐得都舒服 店员服务唔错又唔驶加一 自己坐低chill下或者同friend饮杯嘢倾下计算系唔错多士套餐 (蛋沙律) $0讲起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都试过唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真系好唔错 可以拣士多啤梨果酱或者牛油 我自己就拣咗牛油 唔系俾一盒仔你自己搽 而系喺厨房已经搽好 出到嚟系流质嘅状态 我钟意🧈 而蛋沙律就系平时食三文治𠮶只 好味但系唔算好特别 我自己印象KOMEDA嘅红豆吐

KOMEDA咖啡 $39
朝コメ ASAKOME

多士套餐 (蛋沙律) $0
讲起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都试过唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真系好唔错 可以拣士多啤梨果酱或者牛油 我自己就拣咗牛油 唔系俾一盒仔你自己搽 而系喺厨房已经搽好 出到嚟系流质嘅状态 我钟意🧈 而蛋沙律就系平时食三文治𠮶只 好味但系唔算好特别 我自己印象KOMEDA嘅红豆吐司都好受欢迎 留返下次再试🍯
朝コメ ASAKOME

⛺コメダ珈琲店
📍尖沙咀弥敦道100号The ONE LG1楼AEON Supermarket内

评分 (🌕🌕🌗:正常)
性价比:🌕🌕🌗🌑🌑 (平日早餐)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

🧲
#コメダ珈琲 #komedascoffee
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀食乜好
#tsimshatsuifood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2024-02-02
$39 (早餐)