2023-08-25
近近地喺新城市揾食,两年前食过一次D2 place分店既lunch,好好味☺️今次就试下沙田Piggy有无咁好食先🐽烤斧头猪扒 $260Grilled Pork Tomahawk 大大件的猪扒 煎得表面油香,落刀时已经feel到肉质好松化,切开就见色泽是浅粉色的,配酱出色 主要由苹果泥组成 好香苹果味 而且微微酸酸甜甜 开胃又解腻,😍🍟粗薯条上碟前有做调味,配菜用左烤过既小椰菜同豆🐟煎原条海鲈鱼柳海鲜烩 $198 (Half)Pan-seared Whole Sea Bass Fillet海鲈鱼煎得好香 鱼皮都煎出了薄脆感 但调味做得偏淡 原来只要配上一口汤汁就啱啱好了,汤汁用左鱼高汤 鲜味十足,这道菜仲有鲜虾 蚬 辣肉肠 面包粒,虾同蚬每粒都嫩嫩的 绝唔会过熟 值得赞👍🏻🥤热情果苹果沙冰 $48Passion Apple Smoothie🥤红纷佳人 $42Pink Piggy点左两杯野饮 店员姐姐话我地系Happy Hour时段 有Happy Hour Offer😍*佢地份量太足了 原本想点份甜品 发现食唔到咁多😂*店员姐姐会主动为我地加水 细心的*座位阔落 坐得好舒服*去之前最好b
🐽烤斧头猪扒 $260
Grilled Pork Tomahawk
🐟煎原条海鲈鱼柳海鲜烩 $198 (Half)
🥤热情果苹果沙冰 $48
Passion Apple Smoothie
🥤红纷佳人 $42
Pink Piggy
*佢地份量太足了 原本想点份甜品 发现食唔到咁多😂
*店员姐姐会主动为我地加水 细心的
*座位阔落 坐得好舒服
*去之前最好book位,我1815到有好多位 1900前已经坐满晒 要排队了