2019-09-06
#名馆装修简约现代化又宁静的中餐厅。🙆🏻♀️同朋友坐圆枱倾计就最岩。🚶🏼♂️一入门口,侍应姨姨叔叔都好友善同有亲和力。前菜:#桂花铁棍淮山💰$58冻食,清爽唔会粉,💐桂花味好香。整体食落好清新。#陈醋珊瑚红海蜇头 💰$88冻食,海蜇头好爽!加陈醋酸酸的,✨好开胃!盛在器皿加咗干冰,一加水,烟就溢出,好有feel🤩视觉效果正!主菜:#片皮鸭💰$498因为一行四人,👨👩👧👦可以食得落一只片皮鸭。一推出黎,香气扑鼻。⚠️最特别系配上4款酱(传统甜面酱、柚子酱、菠萝酱同麻酱),饼皮系蛋皮。个人觉得柚子酱出奇地夹,而且可以减低油腻感。💁🏻♀️饼皮比传统润饼柔软而且带蛋香,不过就无咁烟韧。🦢鸭烧到涨卜卜富有鸭香,好食!鸭壳仲会比返你拎返去煲下汤。#脆米饭焦虾 💰$128大米加脆米炒成,好香口。口感丰富,普通米既软又有脆米既脆。虾🦐走过油,都系香口既。#榄角肉松蒸秋葵 💰68秋葵新鲜,爽爽地。😆虽然个人唔系咁钟意榄角嘅味,但食落都唔会令人抗拒。😁呢个价钱来讲佢嘅份量都几多。#蜂蜜柚子脆虾球 💰108大虾包裹着一层炸粉浆再淋上酸酸甜甜蜂蜜柚子汁。 中餐厅来讲价钱很经济实惠,😁食物品质也很好👍🏼的。
前菜:
#桂花铁棍淮山💰$58
冻食,清爽唔会粉,💐桂花味好香。整体食落好清新。
#陈醋珊瑚红海蜇头 💰$88
主菜:
#片皮鸭💰$498
#脆米饭焦虾 💰$128
#榄角肉松蒸秋葵 💰68
#蜂蜜柚子脆虾球 💰108
大虾包裹着一层炸粉浆再淋上酸酸甜甜蜂蜜柚子汁。
中餐厅来讲价钱很经济实惠,😁食物品质也很好👍🏼的。