话说情人节系老公屋企食团年饭,所以老公早2星期已经提早庆祝左。但庆祝既野无人嫌多既,所以系情人节前一日,佢又带我去庆祝🤣🤣黎到依度一坐低,好窝心咁斟杯暖水俾我地老公咁锡我,梗系要拣佢钟意食既野俾佢啦~ 牛脷包~面包好脆薄切牛脷烘得表面脆、内里岩岩熟,好叻既功夫呀。日式wasabi sauce做到好似蜜糖芥末,同牛脷好夹,无盖过牛脷既味道,反而提升左牛脷既味道,而且无咁腻。虾多士旁边有d橙色既爆珠混系沙律上,口感好得意,又甜甜地,好钟意呀!虾多士,完只虾形态上,好有创意,外脆,里面虾肉弹牙,加埋个冬阴公酱,掂呀!鲜蚬白菌姜味米酒煮鲜虾一黎就闻到好香!D蚬好大粒,好滑好爽洋葱超甜,忍唔住饮左d汤,好甜呀!白菌好爽滑,仲充满浓浓既菌菌味D虾又大只又弹牙,同埋好甜烧西班牙黑毛猪「肉眼盖」依只黑毛猪食橡果架,所以肉身有种好特别既香味,而且餐厅做到7、8成熟,令肉汁可以保持唔太干身外面煎得好香脆,里面岩岩好佢将烹调牛排既方法用系猪度,创新得黎又好聪明旁边有d波萝和青豆配衬,仲有我最喜爱既紫薯蓉紫薯蓉超甜,无得输波萝都唔输蚀情人节饭叫返杯cocktail衬返个气氛先我点左杯Prefect Match

黎到依度一坐低,好窝心咁斟杯暖水俾我地

老公咁锡我,梗系要拣佢钟意食既野俾佢啦~ 牛脷包~
面包好脆

薄切牛脷烘得表面脆、内里岩岩熟,好叻既功夫呀。

虾多士

鲜蚬白菌姜味米酒煮鲜虾
一黎就闻到好香!
D蚬好大粒,好滑好爽

洋葱超甜,忍唔住饮左d汤,好甜呀!
白菌好爽滑,仲充满浓浓既菌菌味

D虾又大只又弹牙,同埋好甜

烧西班牙黑毛猪「肉眼盖」
依只黑毛猪食橡果架,所以肉身有种好特
别既香味,而且餐厅做到7、8成熟,令肉汁可以保持唔太干身

外面煎得好香脆,里面岩岩好

佢将烹调牛排既方法用系猪度,创新得黎又好聪明

旁边有d波萝和青豆配衬,仲有我最喜爱既紫薯蓉

紫薯蓉超甜,无得输

波萝都唔输蚀

情人节饭叫返杯cocktail衬返个气氛先
我点左杯Prefect Match - 充满Grapefruit & Cranberry味道

老公咁钟意酒精,点左杯 Tequila Sunrise - 用Tequila, Orange juice , Grenadine 调出黎,岩晒佢

情人节唔点甜品都真系好似争咁d, 所以我点左个老公喜爱既「波萝雪葩」🍍
味道甜,浓郁波萝味,仲要好滑

我都算对佢唔错啦🤣

2018-02-13
庆祝纪念
情人节
  • 日本原只菠萝雪葩
  • 怀旧劲秋大虾多士
  • 烧西班牙黑毛猪「肉眼盖」
  • 鲜蚬白菌姜味米酒煮鲜虾