2017-10-28 1427 浏览
煌府比我既第一印象,一谂就会谂起婚宴摆酒,好少食晚饭会谂起佢,直到有一日爸妈对佢赞不绝口,话晚市小菜好味,所以今日专登抽空黎试下。作为一间咁大型既婚宴专门店,场地质量不论楼底高度及水晶装饰都可以用华丽黎形容,而我最著重既,冷气够冻值得一提嘅呢度晚市有好多抵食嘅套餐, 既然呢度做得婚宴专门店, 小菜嘅质量应该有保证嘅, 而我哋坐低冇耐就有一位好殷勤嘅经理买嚟同我哋点菜, 仲推介咗我哋几款好味必食既菜式。我哋点咗约一斤重嘅蒸沙巴龙趸, 卖相细美而且蒸熟嘅程度啱啱好非常完美, 更重要嘅系呢条鱼除咗有口感外,仲食到淡淡嘅鱼香, 畀我平时食到嘅沙巴龙趸更鲜味而之后送上嚟嘅伴芝士龙虾伊面, 非常之好味, 浓香嘅芝士配伊面绝对冇得输, 而且龙虾肉全部大大嚿 ,非常爽口!淮山雪耳炒百合, 一味非常滋音嘅菜式, 值得一淮山非常爽口开胃 ,有清甜口感而我哋最后亦加咗一个原只鲍鱼配花菇, 鲍鱼算几大只, 有少少黏刀效果! 酱汁配埋花菇鲍鱼无得输!而最后经理送咗一人一客桂花糕畀我哋食, 非常好味 清清甜甜唔会太漏!今次晚餐除咗晚市出色外, 更值得一赞嘅系惊经理嘅贴心服务,应该仲有机会再来!

2017-10-23