2024-04-27 1792 浏览
二人精选晚餐 $198Course A(三选一): 泰北烤肉肠/ 碎肉生菜包(猪/鸡) / 泰式烧猪颈肉 + Course B(三选一): 泰式炒通菜/ 青木瓜沙律/ 芒果白糯米饭 + Course C(三选一): 菠萝海鲜炒饭/ 鲜虾炒金边粉/ 泰式游船浓汤河(猪/牛) +饮品买一送一我同朋友拣左猪肉生菜包、芒果糯米饭同埋泰式牛肉游船浓汤河🐖🥬猪肉生菜包比想像中大碟 猪肉同生菜嘅份量都合理 味道正正常常 不过不失🐄🍜泰式牛肉游船浓汤河汤底好浓郁 牛肉都唔会话得果一两块好少 仲有肉丸系入面 河粉都几挂汤好入味 面头仲有啲炸猪皮 就咁食好脆好香口 浸左汤汁食又系另一种享受🥭🍚芒果糯米饭芒果都几甜 再加糯米饭配埋椰汁系一绝!🫶🏼🥥🍨泰式椰皇椰子雪糕 $58好适合打卡用 除左雪糕杯靓之外 雪糕仲用左个椰皇壳装住 食完雪糕仲可以刮啲椰肉食🥥🤍椰子雪糕不过不失 不过面头仲有啲花生同埋粟米 有啲野咬下多两种口感 都几得意😛冬荫功雪糕 $28因为平时冇见过就想以身试伏一下 其实都唔算太伏 食落真系有淡淡嘅冬荫功味 甜甜地有啲奶味同时又带啲咸咸地 仲有少许辣味 值得一试🤣仲有饭后甜品送 应该每日都唔同
二人精选晚餐 $198

我同朋友拣左猪肉生菜包、芒果糯米饭同埋泰式牛肉游船浓汤河
🐖🥬猪肉生菜包

🐄🍜泰式牛肉游船浓汤河

🥭🍚芒果糯米饭
芒果都几甜 再加糯米饭配埋椰汁系一绝!🫶🏼

🥥🍨泰式椰皇椰子雪糕 $58

冬荫功雪糕 $28
仲有饭后甜品送 应该每日都唔同 我今次食嘅系芒果椰汁西米糕 虽然系送嘅 但一啲都唔差🥹👍🏼

珍多冰 & 泰式奶茶系跟餐的

**提外话 静静鸡讲俾大家知 餐厅晚市每枱都会有一罂炸猪皮系枱 岩哂钟意食炸猪皮嘅人 可以暴风吸入😆😆**
2024-01-26