2019-11-25
利宝阁除左点心放题出色,晚市仲有高级粤菜放题及大闸蟹放题,每位200几或400多元不等,逢星期三仲分别会有八折及八五折,好抵食呢是日晚上就试咗佢地嘅晚市粤菜放题,每位$258,另收加一。放题纸嘅选择都几丰富,煎炒煮炸炆炖焗样样齐,分门别类非常清晰!每位都会获赠极上佛跳墙+上汤焗大虎虾1只必食推介方面,北京片皮鸭及堂煎铁板美国谷饲牛柳都系自助任取的,无限量不停供应,即场有店员即切及即煎~美国谷饲牛柳好浓郁牛肉味,入口香软腍滑北京片皮鸭热辣辣,肉质松软又肥美,满有鸭肉脂香极上佛跳墙由鲍鱼、海参、花胶、瑶柱等等矜贵材料熬制而成,好足料,汤底味浓鲜香上汤焗大虎虾配天使面天使面加入左蒜蓉碎炒香,香口滋味,啖啖蒜蓉香。虎虾大大只,肥美厚肉,爽口弹牙黄金虾新鲜虾加入咸蛋黄一齐炒香,咸蛋黄变成沙粒状,充分包裹著每只鲜虾,咸香味美玻璃咕噜肉半肥瘦猪肉切丁粒后炸香,加入青红椒、菠萝等等,酸酸甜甜好开胃宫保虾仁虾仁颇大只,鲜甜爽弹,配上香脆松化的腰果,酱汁唔会好辣,正芝士百花球虾肉打成虾胶,里面酿入左芝士,芝香四溢,好香口黯然叉烧煎蛋饭利宝阁嘅蜜汁豚肉叉烧好出名,所以我地点左呢个叉烧煎蛋饭~半肥瘦叉烧香软腍
美国谷饲牛柳好浓郁牛肉味,入口香软腍滑
北京片皮鸭热辣辣,肉质松软又肥美,满有鸭肉脂香
极上佛跳墙
上汤焗大虎虾配天使面
黄金虾
玻璃咕噜肉
宫保虾仁
虾仁颇大只,鲜甜爽弹,配上香脆松化的腰果,酱汁唔会好辣,正
芝士百花球
虾肉打成虾胶,里面酿入左芝士,芝香四溢,好香口
黯然叉烧煎蛋饭
利宝阁嘅蜜汁豚肉叉烧好出名,所以我地点左呢个叉烧煎蛋饭~半肥瘦叉烧香软腍滑,蜜汁甜甜的,浓而不腻,送白饭食就啱哂
黑糖马拉糕
黄糖做嘅马拉糕就食得多,黑糖比较少食,香甜可口,口感松软,作为甜点就最好不过