2020-12-20 346 浏览
天寒地冻,突然想食糖水,食开𠮶间又删咗门,于是就叫Deliveroo外卖,叫左日式Q麻糬+热红豆芋圆小丸子。个日式Q麻薯送到黎,已经成个干干地咁款,outlook劲hea, 心谂咁都要$42唔系啩,加上d sauce系直接谂喺啲麻薯上面,已经差唔多完全被吸收,建议佢哋将个sauce另上会更好。幸好麻薯食落口尚算烟韧,攞返少少分。个热红豆芋圆小丸子系够大碗,不过红豆汤为多,料好少,食落唔够过瘾。不过值得一赞系佢嘅红豆汤唔系死甜,啱晒唔钟意食太甜甜品嘅人,感觉比较健康。总括而言,食物质素普通,对比起差唔多嘅甜品店,佢嘅性价比比较低, 感觉over price。另外,落order时已标记不要餐具,结果佢都系送左黎,麻烦同事下次可唔可以睇清楚先放餐具呀?感觉好浪费...

2020-12-20
等候时间
60 分钟 (外卖送餐)
$60 (宵夜)