2012-09-11
新开张..行过见到就入去试下午市人流较旺,好彩等左10分钟左右就有位不过座位与座位之间较窄,真系肥小小都塞唔落点心上得几快~XO酱金钱肚($19):完全冇XO酱味..淡口马来沙爹蒸凤爪($17):凤爪唔够淋..垫底的花生好生...蟹子香菇烧卖皇(@$6):我几欣赏佢有得遂只嗌!不过卖相唔好..1只有一堆蟹子喺面另1只得几粒orz怀旧马拉糕($15):卖相好精致!热辣辣好香好软熟!脆皮咸水角($15):上枱只系微暖..应该冇用大火炸所以个皮入哂油..又爆馅凤凰煎糯米鸡($20):煎得几好..糯米冇煎过笼仲好烟韧唔痴牙..可惜又系唔够热..浓汤鱼肚鲜竹卷($17):最差呢样..一夹起块所谓鱼肚就已经觉得似猪皮..食落口就肯定系猪皮!我系为左鱼肚先拣呢款点心,如果冇好心就改名叫"浓汤鲜竹卷"啦!呃人!(块猪皮仲要唔淋!)想饮茶又想快..试下都ok想坐得舒服d就去返一般茶楼啦,反正价钱/质素差唔多
午市人流较旺,好彩等左10分钟左右就有位
不过座位与座位之间较窄,真系肥小小都塞唔落
点心上得几快~
XO酱金钱肚($19):完全冇XO酱味..淡口
怀旧马拉糕($15):卖相好精致!热辣辣好香好软熟!
想饮茶又想快..试下都ok
想坐得舒服d就去返一般茶楼啦,反正价钱/质素差唔多