2024-06-19 448 浏览
今日喺中环试咗一间寿司店——"鱼屋"。呢间店听讲性价比不错,所以我哋点咗酱油渍刺身饭同蓝鳍吞拿鱼腩寿司。首先讲下酱油渍刺身饭,价钱的确相当吸引。饭上面有带子同三文鱼,海鲜新鲜度尚可,不过切工唔太理想,有啲部位比较chewy,咬落有少少硬。同埋配料比较单调,得带子同三文鱼,食落去有啲闷。另外,酱油稍为过咸,影响咗整体味道。至于蓝鳍吞拿鱼腩寿司,质素都算唔错,不过同刺身饭一样,切工有待改善,有啲唔系咁滑嘅感觉。虽然味道ok,但冇话特别惊喜。总括嚟讲,"鱼屋"嘅价值的确唔错,如果想揾个快捷方便嘅外卖午餐,呢度系一个ok嘅选择。不过,如果你对寿司要求较高,可能会有点失望。希望佢哋可以改善下切工同酱油嘅调味,令整体经验更加理想。

2024-06-18
外卖自取