2024-04-06 295 浏览
今日去咗尚宴21酒楼饮茶,地点系富泰邨嘅富泰商场里面,交通方便,可以喺兆康西铁站A出口出,再转乘K51接驳巴士到达。呢间酒楼系唔使攞筹等带位,客人可以自己直接进去揾位。茶客嘅平均年龄偏高,令我感觉自己都年轻咗,真系好笑!揾位嘅时候,我同老婆发现咗一个靓位,正对住电视机,啱啱好想坐低嘅时候,突然间有位阿姨侍应出现,态度有啲唔友善,话呢张枱已经留咗位。虽然有啲唔开心,只好选择坐喺第二张枱。希望下次阿姨可以友善啲。食物方面,我哋叫咗5个点心:虾饺、点心拼盘、炒米粉、茄子酿鱼肉同埋排骨饭。其中有两份系孖宝餐,另外一份系散叫,埋单约140元。味道方面都算系OK,点心都系热辣辣咁送上,已经好过很多酒楼了。总括来讲,呢间酒楼主要系做街坊生意,味道普通但都过得去,如果唔系太在意服务质素嘅话,都值得嚟试吓。

食物方面,我哋叫咗5个点心: