2021-10-02 845 浏览
楼梯几岩打咭,其他无特别,唔会再黎。经过见唔洗排队,就入左呢间cafe食lunch。睇到出面条楼梯,都觉得打咭应该几靓,对入面装修设计都有d期望。我地被安排到楼上坐,上面系无打咭位,系一般既装修。唔知楼下系咪靓d,不过上楼上经过个阵无印象有特别既设计,或者好靓既地方。汁烧牛肉定食 $108牛肉份量算多,味道就系平时日式洋葱牛肉既味道,呢个价钱就相对黎讲贵。唔知个饭原来系有鱼籽同生蛋黄,餐牌都唔觉有写。如果知道我会走蛋,甘都黎左,试下捞黎食。捞左之后,个饭变得湿笠笠同痴埋一旧,我觉得配返白饭会好味啲。鱼籽唔知系本身都腌得唔够味或者份量唔多定被蛋黄抢左镜,食唔出味道,觉得嘥左啲鱼籽。渍物拼盘鲭鱼定食 $118无心机之作,鲭鱼份量系比一般多,但本身无乜调味,只附上柠檬,同自己屋企煎差唔多。莲藕系酸既,我平时都几钟意食酸野,腌萝卜、酸菜鱼…但呢个唔系顺口既酸,会有啲啲剌(乸)口。茄子食唔出有渍过,味道偏淡。萝卜系冻既,似系摊冻左既关东煮萝卜,但因为冻左所以有浸小小既苦味。而青瓜就系甘淋上啲麻酱,仲食得出好清新既青瓜味。呢四碟渍物,如果有得免费refill,除左可能会叫萝卜,其他都不了。Ice
楼梯几岩打咭,其他无特别,唔会再黎。

汁烧牛肉定食

汁烧牛肉定食 $108

渍物拼盘鲭鱼定食

渍物拼盘鲭鱼定食 $118

Coffee

Ice latte 同 Ice Mocha

跟餐 每杯+$25,无研究,饮唔出好坏。

如果谂住打咭,除左楼梯,好似无其他位置打咭。如果谂住食好野,一定有好食过呢间既。如果谂住慢慢坐倾计,sorry,90钟够钟请落去埋单,就算隔离有几张空台,出面无人排队。
汁烧牛肉定食
Coffee