2022-12-30
天气又凉返啲,咁嘅天气,打边炉食鸡煲,真系一个最佳选择😀今日同朋友去到海之恋呢间鼎家喜筷,佢哋个鸡煲唔算贵,重要任食鸡件,而且鸡件大大件,啖啖肉,认真抵食,但留意返,用餐时间有90分钟😂幸福鸡煲 - 鸡件好多肉,鸡煲个灵魂系个汁,佢哋个汁坚好味,令到平平无奇嘅鸡肉,变得美味无比👍🏻 加埋啲辣味,开胃又醒神,好食到停唔到口😍 食完第一转,如果唔够喉,可以再嚟多转,真系食鸡煲都食到饱呀👍🏻蔬菜拼盘 - 两个人食,刚刚好,蔬菜又新鲜,食咗咁多肉,真系要食返啲菜平衡吓😊蟹柳 - 好粗大,口感一流,又系啖啖肉嘅感觉,太幼身嘅蟹柳唔够口感。蟹柳吸收咗鸡煲嘅汤汁,劲好味,食咗两碟😂珊瑚蚌 - 好新鲜,放汤一分钟就食得。爽口弹牙,加埋鸡煲汁嘅加持,无得输。蓝莓芦荟绿茶 - 好清新的口感,能将鸡煲啲油腻感,辣味,一扫而空。加上芦荟,感觉打边炉嘅热气都全消了,必饮推介👍🏻