餐厅: 譚仔三哥米線
资讯:

2021-01-05 722 浏览
谭仔三哥既创意真系层出不穷点解可以成日都有不同既期间限定款本来每次去我都已经谂好咗要食鸡肉/猪膶/贡丸但系每日去到成日都会发现有新推出嘅款式然后就会心郁郁好想食.「花胶胡椒鸡美线」要留意佢个名唔系叫米线而系美线🤣花胶配搭胡椒鸡肉仲有杞子呢个款式好岩冬天食非常滋润亦够营养同时亦补身特别系女仔花胶入面既骨胶原可以美颜汤底款式可以自由选择佢哋大字标题推介煳辣汤底不过我对拣咗最爱既麻辣四小感觉上蕃茄汤底就未必咁夹大家可以留返下次先点因为食开蕃茄汤底嘅都知道佢哋蕃茄既鲜酸甜度突出可能会抢左花胶既风头但系煳辣汤底又或者麻辣汤底相对系比较浓厚既同胡椒鸡配合上黎会应该会丰富到口感层次.试咗一啖汤底暖粒粒好舒服有啲似饮紧胡椒猪肚汤胡椒鸡叶得入味份量十足应该有超过五大旧鸡件花胶亦落得慷慨当然质素同平时阿妈煲既爱心花胶汤会有出入但系营养不相伯仲而且呢个价钱有花胶食好化算另外我再点埋充满铁质既猪膶就更加啱女仔食.「热情果乌龙茶」乌龙茶经过冷泡炭烧再加入柠檬梳打同热情果饮落酸酸甜甜几清爽开胃当中仲饮到少少爱玉增加口感呢款新产品睇得出系有谂过算系诚意之作终于唔使再点普通嘅冻柠茶少甜少冰
谭仔三哥既创意真系层出不穷
点解可以成日都有不同既期间限定款
本来每次去我都已经谂好咗要食鸡肉/猪膶/贡丸
但系每日去到成日都会发现有新推出嘅款式
然后就会心郁郁好想食

「花胶胡椒鸡美线」
要留意佢个名唔系叫米线

当然质素同平时阿妈煲既爱心花胶汤会有出入
但系营养不相伯仲而且呢个价钱有花胶食好化算
另外我再点埋充满铁质既猪膶
就更加啱女仔食

「热情果乌龙茶」
乌龙茶经过冷泡炭烧再加入柠檬梳打同热情果
饮落酸酸甜甜几清爽开胃