2017-06-08
朋友係炮台山放工話要relex下食好野,我地就行過左少少黎到北角既小巷內搵食。 係北角錦屏街呢到都有幾間bar & Resturant, Soul 9+就係其中一間新開既,佢既裝修chill等黎帶有小許文青風,感覺好舒服。 爆米凱撒沙律 $78呢個凱撒沙律同平時個最唔同就係撒試左脆BokBok既爆米,而本身佢既菜都幾新鮮,煙三文魚正常水準。炸薯條,蜜糖芥末醬 $48有位鍾意食薯條既朋友每次我地都會叫薯條,而呢到D薯條就係厚切既,香脆又唔外面好油,同埋我真係好鍾意佢個蜜糖芥末醬,好好味。香草蒜片.酒煮新鮮蜆 $88 蜆肉大大粒,有好香但又唔會太濃既酒味,再加上香草蒜片吊味,清等黎好香。美國安格斯西冷.燒汁.沙律 $198呢件西冷真係好大件同厚切,我地叫左medium, 佢真係岩岩好,牛扒肉質好嫩滑同埋好juicy, 水準好高。黑松露.海膽.粒肝.忌廉芝士意大利飯 $128呢個意大利飯擺設上已經好有心思,味道都好有水準,一上黎已經聞到好香既黑松露香味,海膽都好甜,而鵝肝就煎到好香;至於個意大利飯食感都好creamy,百令蚊食到Combination 真係算平。總括呢講呢間小店食品誠意都真
爆米凱撒沙律 $78
美國安格斯西冷.燒汁.沙律 $198
美國安格斯西冷.燒汁.沙律
黑松露.海膽.粒肝.忌廉芝士意大利飯 $128
黑松露.海膽.粒肝.忌廉芝士意大利飯
總括呢講呢間小店食品誠意都真係十足,佢仲有戶外位可以食野食sisha,岩晒relax 下。