2022-08-20
同事介绍左间系公司附近既餐厅,话岩晒我呢个酒鬼去食既中餐😅🤣🤣一早订左位,原来佢lunch系有午市Set / 任饮任食前菜、酒套餐。.我地order左个任饮G.H Mumm Grand Cordon NV 香槟套餐,包括:任食6选4、主菜、主食同甜品. $1050/位。.🍴头盘(壹)西班牙向日葵甘栗豚叉烧 x 井巷子片皮鸭西班牙叉烧有口感又好清新,唔会太腻;片皮鸭包皮薄薄地,配上波萝等新鲜食材与片皮鸭,口感特别。.🍴头盘(贰)(任拣四款 无限添加)怪味酱口水鹅翼烟熏肥肠脆皮茅台乳鸽炸排骨(西班牙向日葵甘栗)4款头盘都十分满意👍🏼尤其口水鹅翼去骨,方便食之余仲好惹味。脆皮茅台乳鸽,重酒味既乳鸽好出色,厚肉又唔会鞋口。任食头盘真心好正,食完头盘几转都好饱下🤣. 🍴主菜麻辣鲍鱼手撕鸡 +$150皱皮椒酸菜煮英国深海鲈鱼 +$100择左呢两样主菜虽然要额外加钱,但真系好值得。麻辣鲍鱼用上南非鲍,弹牙爽口,配手撕鸡辣辣地。酸菜煮英国深海鲈鱼,鱼肉厚薄均匀,有口感又配埋个特色酸菜汤底。.🍴主食 剁椒花胶捞饭酸菜海参龙虾球手工面两样主食都好食,比较特别既系花胶捞饭,花胶切成一口size,一口花胶一啖
🍴头盘(壹)
西班牙向日葵甘栗豚叉烧 x 井巷子片皮鸭
🍴头盘(贰)(任拣四款 无限添加)
怪味酱口水鹅翼
烟熏肥肠
脆皮茅台乳鸽
炸排骨(西班牙向日葵甘栗)
🍴主菜
麻辣鲍鱼手撕鸡 +$150
皱皮椒酸菜煮英国深海鲈鱼 +$100
🍴主食
剁椒花胶捞饭
酸菜海参龙虾球手工面
两样主食都好食,比较特别既系花胶捞饭,花胶切成一口size,一口花胶一啖饭,实在滋味。
成远饭饮左差不多3支酒,性价比确系好高,食物质素俾100分👍🏼👍🏼