2022-10-29
🏠木玥巷 呢一间系一位住咗喺屯元天嘅隐世美食家推荐俾我嘅🤣🤣 本身佢最推荐我食嘅系鸭血粉,但我唔算好钟意食鸭血,所以就打算试其他。呢间嘢都几近朗屏站,朗屏站B出口一出行几分钟就到,餐厅座位都好阔落干净👍🏻 🐮红烧牛肉面 $72 当日去到系落紧雨又冻冻地,所以好想食一碗热辣辣嘅面。呢一碗牛肉面好满足到我当刻好想食热辣辣嘅面嘅欲望。 牛肉面嘅汤底,系有淡淡的药材味,但又唔会重到令你觉得好似饮紧中药咁,系有啲甘甘地。 最值得赞嘅系佢嘅牛展,佢系真系淋到你好难以置信,好似唔使点咬咁😍😍 而且有三大块,真系好满足,再配上一大旧红萝卜同埋萝卜。 而面系用圆面,滑入口嘅感觉好正好正😍😍十级推荐呢个牛肉面👍🏻 🐥盐酥鸡饭 $75 盐酥鸡好大旧😍都系有三大旧,咬落好脆好juicy,鸡肉好滑,炸皮薄得嚟又啱啱好包住啲肉,而且系脆到好似薯片咁,唔会系好"戒口"果只炸皮👍🏻 由于本身𠮶日好挣扎应该叫卤肉饭定盐酥鸡饭,见到佢嘅白饭可以转做卤肉饭最后我哋先叫盐酥鸡饭。 果然冇嘥钱转个卤肉饭,因为个卤肉汁真系好香,白饭系有啲似珍珠米不过我唔肯定,卤肉汁系甜甜地有好有肉香,配上啲饭食真系一流👍🏻👍🏻 🥬宜兰三星葱馅饼
🐮红烧牛肉面 $72
🐥盐酥鸡饭 $75