2天前
呢间系我经开湾仔又想食拉面都会去嘅鸟华亭!佢哋嘅鸡白汤拉面好好食,每次去水准都keep到🥰!我嘅个人配搭系至极鸡白汤拉面、曲面(走葱+洋葱)~鸡白汤底非常浓郁🔥🥰呢碗鸡白汤真系将浓郁做到极致,摆耐少少汤面就会有少少起胶,饮落口感厚得嚟又顺滑,饮晒都唔会觉得太腻(好似太邪恶😈)!面头嘅莲藕片香口又脆,,绝对系点缀成个拉面嘅关键,再加上旁边嘅芦笋,颜色对比好靓之余,仲带嚟啲清新感,令成碗拉面唔会过于单一😋仲有个糖心蛋🥚嘅蛋黄系啱啱好嘅流心状态,仲带有淡淡嘅酒香,仲记得第一次食嘅时候意外地满意🥰唯一不足可能就系嚿鸡好似啲即食鸡胸,同埋冻嘅,我同行朋友就表示唔太喜欢。话你知:如何获得额外紫菜?🤔如果你有like佢哋嘅社交媒体,店员仲会加两块紫菜畀你㗎!整体评价鸟华亭嘅至极鸡白汤拉面系一碗无论摆盘定味道都超级有诚意嘅作品💯。汤底浓郁但唔会腻,配料每样都有亮点,特别系糖心蛋同莲藕片,真系食得出店家嘅心机💕
鸡白汤底非常浓郁🔥🥰
话你知:如何获得额外紫菜?🤔
如果你有like佢哋嘅社交媒体,店员仲会加两块紫菜畀你㗎!
整体评价