2017-07-23 393 浏览
一年一度书展行咗差唔多八个钟,同朋友真系脚都软埋,难得我哋两个九龙人过到海就喺附近揾埋食先返屋企。行过门口见呢间嘢好似好怀旧咁,啲嘢又啱食就入咗去食!(重要系有位同我哋想坐得舒服啲啫,太攰啦对脚)入到去有个叔叔热烈推介我哋食二人餐,话多嘢食,又平,又多人拣!(虽然本身我哋都系想食呢个餐嘅)上菜都好快,红汤够热,不过我觉得酸咗少少。个蒜蓉包味道唔系好浓但好香,好味!前菜我哋拣咗田螺,热!特别个薯蓉,劲得!如果多啲就好喇主菜方面叔叔推介今晚餐厅得嘅西冷,果然唔错,唔 苏,有牛味,唔un,我食件食得哂我朋友食鲈鱼,佢话鱼皮煎得好脆,冇乜骨,好香鱼油味但唔腥。佢都赞!最后有甜品,系焦糖炖蛋,细细杯,个面好脆,蛋好滑,我哋好钟意!总结来讲:我同朋友都好满意呢餐饭同呢间餐厅,虽然第一次帮衬,但决定会再有下一次嘅!!

前菜我哋拣咗田螺,热!特别个薯蓉,劲得!如果多啲就好喇

2017-07-22