2024-04-10
🍽️ La Famille 📍元朗青山公路 - 元朗段249-251号元朗广场2楼Kiosk K2-有咩开心得过一家人一齐食蛋糕?就系一家人一齐食四个蛋糕啦🎂🎂🎂🎂话说每次经过La Famille,都好想试吓佢啲靓靓蛋糕😍😍😍而且最方便嘅就系佢细细个,可以拣唔同嘅味一齐share🫶🏻🫶🏻今次我哋拣咗四个味🤣🤣四个蛋糕嘅口感其实都好相似😋😋戚风蛋糕口感绵密细致,配合埋蛋糕上面超重奶香味嘅忌廉,真系好正呀🥰🥰💫三重蜂蜜柠檬($60)蜜糖味非常清香,同戚风蛋糕融合得好好😚😚忌廉方面,带有微微柠檬酸味,口感层次都好丰富呀😊👍🏻💫泰式奶茶($60)泰式奶茶味超级浓郁!加上蛋糕入边有少少cream cheese,食落嘅感觉就好似有奶盖嘅泰式奶茶一样😝😝😝好适合钟意饮泰奶嘅人🧋🧋💫日本白桃( $65 )白桃嘅味道好浓郁,而且有好多好多果肉🍑🍑香甜得来又唔会觉得好腻,个蛋糕好有少女嘅感觉呀😚😚😚💫日本日向夏蜜柑($65)香香甜甜既蜜柑味非常突出,加上蛋糕入边用嘅系鲜忌廉,食落感觉特别清香特别fresh🌿🌿🌿-🌟欣赏蛋糕嘅size好合适,一个人食晒成个蛋糕,都唔会有罪恶感😈😈😈平时都好啱我哋呢啲小俩口买个
💫三重蜂蜜柠檬($60)
💫泰式奶茶($60)
💫日本白桃( $65 )
💫日本日向夏蜜柑($65)
🌟欣赏蛋糕嘅size好合适,一个人食晒成个蛋糕,都唔会有罪恶感😈😈😈平时都好啱我哋呢啲小俩口买个返屋企过吓口瘾😚😚😚
🌟爸爸妈妈大赞蛋糕好味得嚟唔会太甜腻,已经指明嚟紧生日要食返La Famille🤣🤣🤣
🌟味道选择好多,可以满足一家人唔同口味😋😋😋大家一齐share就最开心🥰🥰🥰
推荐指数:5/5
抵食指数:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#yuenlong #元朗 #元朗美食地图 #元朗必食 #元朗餐厅 #元朗好去处 #LaFamille