2018-09-15
晚饭时,咁啱行到王家沙,心血来潮想食小笼包,见唔洗等位就入左去。王家沙个环境唔错,干干净净同埋坐得几舒服。啲侍应都好主动落order,收碟同斟茶。我地2个人叫了2款小食同2款主食,埋单380左右,连加一同花生钱。上网见到可多人都post醉鸡,所以就叫咗个黎食!呢碟醉鸡就真系袖珍到呢,价钱同份量好似唔系好岩比例。味道仲要麻麻,好大阵雪味,无咩肉得啲皮。不过佢个酒味都香嘅,无浸到有苦味。90几蚊其实可以唔洗叫。蟹粉小笼包我觉得唔错,汤系鲜甜嘅,唔油腻,皮都算薄!酸辣汤面呢个酸辣汤就真系最麻麻!面好淋呀!个汤无咩层次,又唔够酸又唔够辣!有少少失望呀!最后,三鲜汤年糕本来以为系伏,点知意外地好食!个汤好清甜,因为有好多娃娃菜同菇,好似仲有少少金华火腿同埋虾干味!饮完,个人好舒服!年糕个size好正,系比普通上海年糕长身啲,而且佢个口感好好,好chewy!
上网见到可多人都post醉鸡,所以就叫咗个黎食!
蟹粉小笼包
我觉得唔错,汤系鲜甜嘅,唔油腻,皮都算薄!
酸辣汤面
最后,三鲜汤年糕