2022-01-04
放假一个人去吃午餐,曾经去过中环IFC呢间泰国菜多次觉得食物质素很好,所以价钱虽然唔算平,再次帮衬。今次叫咗泰式海鲜意粉.一如既往, 食物质素好好。海鲜新鲜,泰式煮法嘅酱汁挂满每条意粉,口感丰富,真好味.今次份量比较少,好像两啖已经食完。百多元嘅价钱,性价比就唔算太高了。但服务质素一般,其中一名服务员态度十分恶劣。当送上意粉嘅时候态度已经无缘无故地差,好像在发脾气。因为我好钟意食辣,随即问她攞辣椒仔 Tabasco加辣。首先她当作听唔到行咗去。其后我举手示意要取辣椒仔,她凶神恶煞递给我,更跟我说呢碟意粉已经系辣。当时已经系1:50pm,其实人流已经不多,她嘅态度恶劣嘅程度简直不能接受。令到我食呢份午餐嘅兴致之已经影响哂。所以连食物相都冇心情影。总括来说,餐厅其实食物质素系唔错。唯独是服务员态度要再作培训。相信会再去帮衬,但唔会再去呢间分店。