2024-08-20
今日同奴才爸出去旺角食生煎包🥡🥢之前已经见过好多人介绍都话好正又爆汁又盛,今次一于探个究竟🤭果然系人气生煎王,迟两张枱都冇位要出去排队等🤭不过就算舖头咁爆场都好,啲店员姐姐都一样咁好态度咁好服务,今时今日真系难得,我哋都觉得真系要好好表扬👍🏻🙌🏻🥇蟹黄生煎包🦀同普通生煎包一样咁多汤汁,而且仲有浓浓嘅蟹黄味🤤🦀🦀咬开就见到非常足料冇揸流👍🏻$18一只都好抵食😋生煎包(4个)🥢上枱时店员姐姐都有提示会爆汁小心烫口,果然真系超多汤汁🤩生煎包皮薄多汁,个底仲煎得好脆🤤我仲见到有告示话如果唔爆汁免费更换,真系对自己出品好有信心👍🏻小笼包(4个)小笼包皮够薄多汤汁,虽然都系好食不过比起生煎包始终都失色少少🤏🏻排骨葱油拌面🐷🍜排骨即叫即整要等20分钟,好欣赏啲舖头咁有坚持,确保客人食到新鲜热辣既食物😋👍🏻排骨果然够热够脆😋葱油拌面都好正,奴才爸都大赞👍🏻今次去仲见到舖头做紧优惠,每人食满$60或以上豆浆任饮🤩豆浆唔甜有淡淡黄豆味,免费都一样有好野😋我同奴才爸夹埋饮咗一jar豆浆😂豆浆当水饮不是梦😂😂🤑 人均消费:~$60🤩 推荐指数:9.5 / 10📍 餐厅资料:刘兴记生煎包专门店 (旺角)旺角通菜
蟹黄生煎包🦀
生煎包(4个)🥢
小笼包(4个)
排骨葱油拌面🐷🍜
🤑 人均消费:~$60
🤩 推荐指数:9.5 / 10
📍 餐厅资料:刘兴记生煎包专门店 (旺角)
旺角通菜街1M-1T号华发大厦地下D号舖
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #女人街 #上海菜 #生煎包 #刘兴记