2018-12-20
无意中得知 车品品 做到今年底就结业啦,第一个反应系好惊讶 事关我十几年前搬到大角咀 屋企人带我食第一次非常难忘 难忘既系佢既味道 难忘老板娘既直率态度同做事坚决!睇完篇报导当天就去食啦!今日非常幸运无乜人排队,不过都等咗30分钟!位置不多,老板娘都坚持不搭枱 每一位客人都可以同亲人朋友舒服享受一餐饭 (我念宜家无乜边一间餐厅会咁做)溏心吉品鲍鱼我念无人会念到呢d小店会卖鲍鱼,仲要系吉品鲍 配埋自家秘制干邑红烧汁,同溏心,软滑得黎黏牙,个浸鲍鱼香正到!黑糯米+花雕酒花胶汁猪手老实讲呢到d汁酱真系第二到食唔到 无咁上下心机都难搞 酒味香浓 令猪手升华到另一个层次净虾籽鲁肉饺饺子皮薄,表面有虾子,入面就系台式卤肉 既香甜,又有浓郁肉香,层次丰富 配有清汤底 滋味无穷! 车仔面𩠌我就唔逐一讲啦 全部都食得出同外面唔同,外面食既都系差不多味 而呢到好特别汤底就无乜特别 正常啦总结,最后一次啦 好唔舍得 咁出色有心机既小店买少见少 不过咩事物都有结束既时候 希望香港可以继续会有更多小店同保留住呢份情
今日非常幸运无乜人排队,不过都等咗30分钟!
溏心吉品鲍鱼
黑糯米+花雕酒花胶汁猪手