2024-07-27
平时好钟意食意大利菜,见到呢间餐厅有新鲜制造嘅意大利面,手工pizza同埋正宗意式雪糕,完全中晒我嘅最爱。香草酱虾与樱桃香茄意粉嘅香草酱好浓好Creamy,大虾煎到又弹又爽,酸甜嘅小蕃茄为意粉解腻,整体做到好好嘅平衡。另外特大螃蟹墨汁意大利粉配翠玉瓜和彩椒,讲到明系特大螃蟹,啲蟹肉真系大大嚿啖啖肉,蟹肉份量十足,而且非常鲜甜。我哋一路都拣唔到食咩pizza,最后就问店员应该拣 chicken tikka 定系 carbonara,最后店员竟然话可以特别整个合并pizza俾我哋,即系两种味都可以试晒,超级开心!个人觉得chicken tikka更加好味,蕃茄酱汁底再加埋腌过嘅鸡肉,配埋上面嘅薄荷酱,仲有啲洋葱添,成个配搭极之好味。Carbonara嘅口味就比较特别,融合咗意大利两大名菜。总括嚟讲好钟意呢度嘅薄批,系食过最好食嘅薄批!咁食一餐正宗嘅意大利菜又点少得甜品,呢度嘅雪糕系正宗意大利Gelato,Gelato比平时嘅雪糕健康,而且特别幼滑。我哋拣嘅味道系冧酒提子,特别推荐一定要食埋个窝夫筒,超级新鲜,超级脆卜卜!嘢饮方面拣咗抹茶皇朝沙冰两个人分享饮,热辣辣嘅天气饮杯沙冰真系超级正。