2020-11-29 215 浏览
之前系大埔做完野系附近揾野食,见到有车仔面平平地就入左去食。12都开始多人,坐低之后拣野食,𩠌就$8起因为好肚饿,所以拣左好多𩠌。。。。。有菜心,韭菜,鱼皮饺,牛根腩清汤幼面,因为D野食好好味,最后仲后加左萝卜同猪软骨!!!韭菜份量好多,其中一个好钟意食韭菜的原因系因为佢够香口!牛根腩份量好多,分别都有三四件,牛根腩入晒味,牛腩唔韧易咬,牛根口感岩岩好,但又未淋到一pat野咁,有D煮到过左会林到鼻涕咁......虽然我叫的系清汤,但其实牛根腩刺身个汁都会攸左汤底的一部分,所以个汤底都有少少腩汁,挺香的鱼皮饺我好钟意鱼皮饺的口感,饺子皮带点烟韧,唔会好似普通饺子一咬就烂,但之前食开的鱼皮饺都比较咸好彩E到的鱼皮咬岩我口味,唔会太咸鱼皮饺都有三四粒嫁,好开心!后加的猪软骨同萝卜因为仲食得落,D野食又好味,所以决定加多两样,好彩老板好人,比我咁做萝卜系食车仔面时我都会叫的,因为萝卜会煮到好林好入味猪软骨都好正,肉质易入口,不过旧软骨可以再煮林少少,咁样会好咬D,不过整体唔错,好彩我最后有叫!!

韭菜份量好多,其中一个好钟意食韭菜的原因系因为佢够香口!

牛根腩

鱼皮饺
好彩E到的鱼皮咬岩我口味,唔会太咸
鱼皮饺都有三四粒嫁,好开心!

后加的猪软骨同萝卜
萝卜系食车仔面时我都会叫的,因为萝卜会煮到好林好入味