2024-06-23
1996 浏览
呢间位于黄埔新开的越南菜简直刷新我对越南菜的认知,据说系因为师傅同埋店员大部份都系越南请过嚟,所以佢哋嘅味道会最贴近东南亚本土嘅味道!真系好有心思!大虾青木瓜沙律 呢个份量好大!木瓜沙律啲木瓜好新鲜,超级适合呢个炎热嘅天气,配埋佢哋秘制嘅沙律汁,好清爽解制!巴生肉骨茶 肉骨茶系东南亚菜嘅特色食品,梗系唔可以错过啦!呢一间嘅肉骨茶汤底好足料,有味味甘甜,饮落觉得好滋补!最特别嘅系佢嘅肉可以根据客人嘅喜好去选择,例如可以有一字骨同埋猪软骨,我哋拣咗一字骨,啲肉好多好足料!呢个价钱两人份量嘅肉骨茶,性价比好高!芒果牛油米纸卷呢个米纸卷都好好食!里面嘅用料丰富又新鲜,好Refreshing,最重要系配埋佢哋个特制酱汁,个酱汁酸酸甜甜,超级开胃!牛油果沙冰牛油果沙冰好smooth,冰冰凉凉好解暑,最适合夏天饮用!越南烤乳猪呢个系佢哋嘅期间限定特色菜肴,越南烧乳猪要等半个钟㗎 !如果大家想试就一坐低记得嗌咗先!猪皮好脆身,咬落去索索声!猪肉好嫩滑多汁,睇得出系用靓乳猪佢烧制而成!食到停唔到口啊!呢间东南亚菜嘅装修都好别致,佢哋啲画都系越南同埋马来西亚当地嘅风情画,顺带一提外墙亦都有一幅好大嘅油画,
大虾青木瓜沙律
巴生肉骨茶
芒果牛油米纸卷
牛油果沙冰
牛油果沙冰好smooth,冰冰凉凉好解暑,最适合夏天饮用!
越南烤乳猪
呢间东南亚菜嘅装修都好别致,佢哋啲画都系越南同埋马来西亚当地嘅风情画,顺带一提外墙亦都有一幅好大嘅油画,除咗可以嚟品尝好味嘅嘢之外亦都可以嚟打卡㗎 !