2021-02-03 472 浏览
经常性返工前会响度,都会买两个粢饭走,觉得真系几好食,15蚊个当早餐唔算贵,不过当早餐店黎讲~唔见佢有豆浆,肠粉,烧卖,萝卜糕卖。讲番个粢饭~入面系咸蛋味肉松配炸菜加油炸鬼,觉得真系比出面其他粢饭特别啲。而佢架午餐我都食过1次,坦白讲佢地 架 午餐炖汤 套餐真系好麻麻 价钱亦唔贴地,汤架味道唔浓比较淡。而对比 出面靓汤价钱,一般 大约 2x至4x蚊 1个都有,而味道已经相当唔错,如果系例汤配饭都系加多5到10蚊,只系分量大小 同碗汤见到架配料有几多。舖面比较细 所以我都明白 堂食有限制,要光顾超过6x蚊以上先可以堂食。呢个舖位面积相当唔适合做堂食。佢地早餐比午餐好食,不过佢早餐选择少,唔觉有下午茶,如果有其他道地小食做选择就更好啦!可惜佢地2月17号结业,之后都无得食粢饭。

• 粢饭