2008-11-07
熟我既人都知我最钟意既泰菜就在九龙城,唔系黄真真更加唔系小曼谷,而系其貌一点也不扬既泰好味﹗成日都介绍朋友来食,试过都赞又好又抵﹗今日又来到呢度喇,一行三人,当然先点每次都必叫既两样菜色呢度既生虾比起出面其他地方食既平足一倍,只系$40就有九只咁多﹗最紧要系只只虾都爽口饱满,入口感觉新鲜又嫩又creamy,配上佢自家制既辣汁,真系一个人食一碟都不为过﹗再来就一定系酸辣鱿鱼沙律﹗有胆挑战自己的辣度可以蘸多少少个酸辣汁来食,包你既冒汗却又大叫过瘾,只系$35就有大大碟,我至爱既鱿鱼食完一件又一件﹗你话我又点会唔爱上佢?今次叫左三只烧鸡翼,佢细心地切好再上,上面晒上沙爹汁﹗沙爹汁香而不辣,鸡翼烧得嫩滑不o鞋口,$8一只,感觉就像在泰国唐人街叫的一样﹗泰象啤是每次吃泰菜的必然之选,这样感觉才地道嘛﹗咖哩炒蚬,侍应大打推荐﹗咖哩是充满椰香的黄咖哩,可惜蚬嫌佢唔够新鲜,很多都未开口,可以不叫﹗不过咖哩配上蒜蓉包是天仙配﹗猪颈肉烧得恰到好处,外皮微微的烤焦香,肉质鲜嫩多汁,酱汁是蒜蓉辣椒加酱油鱼露,微辣很惹味﹗最后来个虾饼,份量很足六个人都未必食得哂﹗外层炸得甘香松脆,咬落弹牙有咬口,诚意之作呢﹗每
成日都介绍朋友来食,试过都赞又好又抵﹗
今日又来到呢度喇,一行三人,当然先点每次都必叫既两样菜色
再来就一定系酸辣鱿鱼沙律﹗
今次叫左三只烧鸡翼,佢细心地切好再上,上面晒上沙爹汁﹗
泰象啤是每次吃泰菜的必然之选,这样感觉才地道嘛﹗
咖哩炒蚬,侍应大打推荐﹗
不过咖哩配上蒜蓉包是天仙配﹗
每几个月就会想起它,城南道的泰好味,我同食家的地道心水之选﹗
几个月无来人手多了,服务贴心了,上菜速度也快了,自然人客多了﹗
埋单七支啤酒咁多𩠌,一人一百蚊,抵到烂,想食泰菜就会来﹗